No fa molt parlàvem aquí a Catalunya amb Nens de la Pineda de Can Camins i es seus valors naturals singulars. Un altre espai excepcional molt proper a l’Aeroport de Barcelona i que forma part dels Espais Naturals del Delta del Llobregat és el de El Remolar Filipines. Des d’allà es veuen enlairar-se els avions de molt aprop amb un gran terrabastall mentre que a ras de terra regna la tranquil·litat i la natura domina el paisatge.

Presència constant dels avions

La presència dels avions al cel és constant

Visitar amb nens l’Espai Natural Remolar-Filipines

Sortint de Barcelona s’arriba amb 20 minuts fins a aquest espai natural delimitat per l’aeròdrom i la platja de la localitat de Viladecans.

Es pot deixar el cotxe molt còmodament i començar a caminar en direcció al mar paral·lelament a l’aigua del Braç de la Vidala. En aquest primer recorregut trobarem alguns amagatall des d’on observar algunes de les moltes aus que viuen aquí tot l’any o que hi passen temporades.

Amagatall per observar la fauna

Amagatall per observar la fauna

Seguim caminant i no gaire lluny arribem al punt d’informació del Remolar. Estem al costat ja de l’estany però abans cal creuar el Pont de la Vidala. També aquest punt és un bon lloc d’observació.

L'Aeroport de Barcelona a pocs metres de les zones humides

L’Aeroport de Barcelona a pocs metres de les zones humides mentre els cavalls pasturen

Arriba el més interessant, l’Aguait de la Bassa dels Pollancres i l’Aguait de la Maresma. Dos llocs fantàstics on seure, treure els prismàtics, fer baixar la veu a les criatures i gaudir de la natura. La protecció de cada aguait fa que els ocells aquàtics segueixin la seva rutina habitual davant nostre, i n’hi ha una bona pila!

Camins per la natura del Remolar-Filipines

Camins per la natura del Remolar-Filipines

Per aquesta zona també pasturen indiferents als avions uns quants cavalls, que completen unes escenes naturals ben boniques en aquest itinerari per Remolar-Filipines (Veure itinerari en PDF). Cal dir que tot el Delta del Llobregat és pla i molt còmode per fer amb la mainada.

Rètols indicatius per orientar-se

Rètols indicatius per orientar-se

Aquest espai ocupa mes de 180 hectàrees i inclou l’estany del Remolar, la maresma de les Filipines, la riera de Sant Climent, la pineda de Cal Francès i una part de la platja de Viladecans. Fixeu-vos-hi també si voleu amb avió i us toca finestra en el vostre seient.

Braç de la Vidala

Braç de la Vidala i la torre de control de l’aeroport

Els espais naturals del Delta del Llobregat són preciosos i de fàcil accès desde la ciutat de Barcelona.