Durant els primers dies del mes de Desembre de cada any, es celebra el Mercat Medieval de Vic. D’aquesta manera es recrea una de les èpoques claus de la història d’aquesta ciutat, punt de trobada de comerciants que hi viatjaven des de diferents punts de la geografia catalana per dur a terme transaccions comercials.

mercat-mediaval-vic-4

Al casc antic de Vic, més de trescents comerciants vestits amb roba d’ època, ofereixen els seus productes, la majoria d’ells fets a mà. A la majoria dels llocs de venda s’hi poden trobar embotits de la zona, on no hi pot faltar de cap manera el fuet de Vic. Hi ha diferents llocs on tastar dolços de la zona i on també menjar botifarra de Vic a la brasa.

Hi ha demostracions d’antics oficis, podrem veure com treballa un ferrer o un cisteller. També s’hi poden trobar aus rapinyaires i mussols que durant les exhibicions deixaran embadalits a grans i petits de la casa.

mercat-mediaval-vic-1

Durant el dia hi ha diferents actuacions teatrals i musicals que representen diferents aspectes de la vida medieval. La representació més important es l’Asalt d’Altarriba que recrea un fet que va succeir a Vic durant el segle XV. Consulteu el programa o pregunteu al punt d’informació per a saber els horaris de les actuacions.

Al costat del riu hi trobareu una àrea lúdica per als mes petits de la casa on poden practicar el tir amb arc i participar en altres jocs.

mercat-mediaval-vic-6