Des de Furgo y Porteo volem compartir la nostra experiència després de participar en una de les activitats de l’acció Catalunya Hola Família que es van organitzar a la costa catalana durant el cap de setmana del 21 d’abril de 2018. Recordeu que hi ha programades un munt d’activitats més, en aquesta ocasió a l’interior de Catalunya, per al proper cap de setmana del 18 de maig, així que us convidem a fer un cop d’ull aquí per a triar-ne alguna!

Tot llest per explorar la zona

Tot llest per explorar la zona -Furgo y Porteo

En el nostre cas, vam escollir “Ocells i Kayak” a Sant Pere Pescador, una activitat pensada per a fer en família i per a descobrir un entorn privilegiat d’una manera molt respectuosa. El kayak és un mitjà de transport que no fa soroll i que no contamina, així que és ideal per a aproximar-se a la fauna i la flora.

Vam iniciar la jornada a la platja de Sant Pere per a veure la sortida del sol, sens dubte, la millor manera de començar el dia!

Aprofitant els primers raigs de sol

Aprofitant els primers raigs de sol – Furgo y Porteo

Al arribar al club nàutic, els responsables ens van fer una explicació amb quatre consells bàsics per a remar amb el kayak amb total seguretat. Ens equipen a tots i totes amb l’armilla salva-vides i cap al riu. El recorregut fluvial que seguirem ens durà fins a l’illa artificial de Caramany on si s’és afortunat s’hi poden observar fins i tot cabirols. No és l’objectiu d’avui, que ens centrarem amb les aus.

Pugem al kayak i comprovem la inestabilitat que s’hi pot donar, no és el més habitual però al nostre grup van bolcar 3 famílies, així que cal estar atents si no es vol acabar xop.

Mentre esperem que totes les famílies s’incorporin al riu, posem en pràctica les quatre nocions bàsiques que ens han ensenyat: remar, frenar i girar cap ambdós costats. Un cop som tots a l’aigua, comencem a navegar riu avall.

Ocells i kayak a Sant Pere Pescador

Ocells i kayak a Sant Pere Pescador – Furgo y Porteo

El guia, un crack de la matèria, s’atura cada certa distància per a reunir el grup i fer petites explicacions de l’entorn, la fauna, la flora… son curtes però molt interessants i donen un valor afegit a l’experiència.

Ens faciliten també una fitxa amb les fotos i els noms dels ocells més comuns per a què ens sigui més fàcil identificar-los. Naveguem amb silenci i amb els ulls ben oberts, ja se sap, que els animals en llibertat no ens estan esperant així que cal estar ben atents/es. Ens endinsem al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i som conscients del privilegi que suposa ser espectadors d’aquest magnífic ecosistema.

I així, entre aus, kayaks i famílies, vam passar les 3 horetes que va durar l’activitat, sens dubte, molt recomanable. Nosaltres ja estem buscant data per a repetir 😉