A l’interior de la provincia de Tarragona, a la Conca de Barberà, podeu trobar les Coves de l’Espluga de Francolí. Aquest també és el punt del naixement del riu Francolí, tal i com es pot deduir del seu topònim. Les Coves de l’Espluga de Francolí tenen un recorregut de gairebé quatre kilómetres de distància, fet que les converteix en les setenes en el món per extensió entre les coves de conglomerats.

Cova L'Espluga de Francolí

Entrar a les Coves de l’Espluga de Francolí és com fer un viatge a la Prehistòria, ja que hi ha diferents escenes on es representa com van viure els notres avantpassats.

A través de maquetes i hologrames és posible veure com eren els costums i forma de vida de la gent que va habitar les coves durant el periode del Paleolític i el Neolític. També rebrem explicacions sobre diferents creacions geològiques que es troben al cova i eines que utilitzaven els homes primitius.

Cova L'Espluga de Francolí

Per als més aventurers hi ha l’opció de realizar la Visita Aventura, on els més intrèpits s’endisaràn, amb un guia i amb equipació d’espeleologia, seguint el riu cap a les entranyes de la terra. I per a les visites escolars hi ha diferents opcions per realizar tallers educactius.

Una classe d’història “in situ” on els petits de la casa passaran una bona estona i, tant ells com nosaltres aprendem moltes coses. No oblideu porta roba d’abric, que a l’interior de la cova baixen les temperatures!

Cova Espluga Francolí