Per totes aquelles famílies que gaudeixen de la natura i les activitats físiques hi ha un pla molt xulo per fer al Delta de l’Ebre. Es tracta de pujar a un kayak de mar i navegar per la Badia dels Alfacs.

Aquesta activitat la podeu fer amb l’empresa Natura i Aventura, que des de Sant Carles de la Ràpita es mouen per tota la zona del Delta i més enllà encara oferint activitats a l’aire lliure.

La Badia dels Alfacs amb el mar ben tranquil

La Badia dels Alfacs amb el mar ben tranquil

Amb ells vàrem quedar a un lloc acordat a les afores de La Ràpita. El dia de la sortida ens esperava una breu xerrada tècnica abans de saltar a una mar que tot i no ser la primera hora del matí semblava una bassa d’oli, pla a més no poder. No és així quan fem kayak al mar obert, com per exemple a les Illes Medes. La Badia dels Alfacs ofereix a la part sud del delta de l’Ebre una protecció natural però el dia en que vàrem fer l’activitat semblava clarament, durant unes hores, un mar ben tranquil i segur.

Explicacions sobre "el terreny" del cultiu d'ostres i musclo

Explicacions sobre “el terreny” del cultiu d’ostres i musclo

Els preparatius i explicacions tot i ser breus i concisos se’ns van fer eterns ja que com podeu imaginar les ganes de començar a navegar eren immenses. Però en un moment ja estàvem repartits entre diferents embarcacions i llestos per començar a fer palades per la badia i gaudir de l’entorn.

Ruta entre muscleres amb kayak

De les diferents rutes per la zona possibles segurament una de les més senzilles per fer amb nens és la Ruta de les muscleres, que com el nom indica transcorre per entre les instal·lacions dels cultius de musclos. Amb el kayak es pot passar entre els pals de fusta i gaudir d’una perspectiva única dels vivers i tot aquest entorn.

Amb la tranquil·litat i pausa que proporciona el kayak els ocells no s’espanten tan ràpidament i podem observar-los sense causar-los molèsties en el seu habitat natural.

Una de les casetes de les muscleres

Una de les casetes de les muscleres

Un dels moments més esperats de la sortida amb kayak pel Delta de l’Ebre arriba quan podem tastar els musclos i ostres que hem vist fa un moment penjants en remull a les riques aigües de la badia. Per fer això el grup s’atura a les instal·lacions de Musclarium per fer una tast i recuperar forces. També és una aturada on gaudir d’un bony bany i jocs d’aigüa refrescants. Això també els encanta als nens i la plataforma de Musclariu és un bon trampolí per saltar al mar!

Estructura típica dels vivers de musclo i ostra

Estructura típica dels vivers de musclo i ostra

Després d’aquesta pausa seguim amb la cadència del rem empenyent per tornar cap al lloc de sortida sense deixar d’admirar l’entorn i gaudir de la natura al Delta de l’Ebre, una de les joies naturals de Catalunya i Reserva de la Biosfera.

El Xiringuito de la Costa a la Badia dels Alfacs

El Xiringuito de la Costa a la Badia dels Alfacs

Per acabar de completar la jornada us recomenem anar al Xiringuito de la Costa.