La història ha deixat traces molt interessants i variades a la localitat de Cardona. Allà podem trobar moltes restes de l’edat mitjana en el centre de la vila, ha estat escenari de fets històrics rellevants per Catalunya i guarda un autèntic tresor geològic que ha donat vida a aquesta part de la comarca del Bages durant segles. Aquest tresor, avui en dia una mica devaluat, tot sigui dit, no és pas cap altre que la sal.

Visita al Parc Cultural de la Muntanya de Sal

Visita amb nens a les Mines de Sal de Cardona

Visita amb nens a les Mines de Sal de Cardona

El millor per entendre aquesta importància de la sal és fer una visita familiar a les Mines de Cardona. Aquí us recomanem molt que opteu per la visita teatralitzada, ja que als nens els encantarà aquesta manera de descobrir el passat de l’explotació minera.

Entrada a la Mina de sal de Cardona

Entrada a la Mina de sal de Cardona

Projecte Alquímia: El secret del Liber Salis. Un tal Tomeu Bartomeu us submergirà en una intriga per buscar uns ingredients essencials per a una recepta màgica que apareix en un llibre antiquíssim. Amb ell podeu recórrer l’interior de la mina buscant per les galeries els elements per completar aquesta pòcima increïble que, qui la posseeixi, podrà gaudir de poders bestials.

Visita familiar al Parc Cultural de la Muntanya de Sal

Visita familiar al Parc Cultural de la Muntanya de Sal

Amb la visita teatralitzada ens endinsarem a la Muntanya de Sal, n’aprendrem la formació, la història, les formes d’extracció i els tipus de sal presents entre somriures.

Allotjament i restauració a Cardona amb nens

Després de la visita a la mina amb els nens podeu fer un agradable passeig per la Cardona medieval, visitar el majestuós castell de la localitat i reviure el setge de 1914. Si busqueu un lloc per fer un bon àpat us recomanem el restaurant La Volta del Rector, i també Cal Borrasca.

Per una escapada de cap de setmana amb nens una bona opció és allotjar-se al Vilar Rural de Cardona, un establiment 100% enfocat al turisme familiar.