Al costat de l’Aeroport de Barcelona, encaixonada entre la pista d’enlairament i la platja de El Prat es troba la Pineda de Can Camins. Aquesta pineda és ben especial ja que es tracta d’un bosc assentat sobre les dunes de la plata; n’hi ha ben pocs com aquests a tot Catalunya.

Oficina de Turisme Porta del Delta

Oficina de Turisme Porta del Delta

Avui en dia es pot visitar de miracle ja que estava previst fer-hi urbanitzacions com passa al llarg de tot el litoral català i també de la Península. Quan es va construïr la tercera pista de l’Aeroport de El Prat els terrenys van ser expropiats i per això es conserven aquestes 30 hectàrees de bosc gairebé primigeni. I és que pertanyen oficialment a Aena, l’operador espanyol dels aeroports.

Aquesta tercera pista que mencionem va malmetre molts terrenys del Delta del Llobregat, però per altra banda a propiciat la conservació de la Pineda de Can Camins.

En tot moment s'ha de seguir un camí traçat

En tot moment s’ha de seguir un camí traçat

Visita guiada pel bosc de Can Camins

Per visitar Can Camins us heu de dirigir a l’Oficina de Turisme de la Porta del Delta. Allà cal apuntar-se a les visites guiades que es fan dissabtes, diumenges i els dies festius. Són gratuïtes.

Oficina de Turisme de la Porta del Delta

Oficina de Turisme de la Porta del Delta

Més o menys el recorregut pel bosc dura una hora, plena d’explicacions valuoses i en un entorn únic. El bosc acull una munió de fongs i també vora de 20 espècies d’orquídies. Això té una explicació. Els pins han creat una coberta vegetal espessa, que filtra la llum i modula la temperatura a l’interior de la massa forestal. Tant és així que a l’estiu l’ombra dels pins pot fer disminuir la calor exterior de manera sensible.

Molts ocells hi viuen, també rosegadors com ara conills i d’altres bestioles. Tampoc és estrany veure-hi les traces deixades pels senglars quan remenen el sòl amb els seus potents morros. Es comenta que des de que el riu Llobregat té les vores més cuidades els senglars van i venen per aquest camí natural, baixant fins la vora del mar, a tocar de la platja de El Prat.

Jocs a la Platja de El Prat

Jocs a la Platja de El Prat