Una visita al Castell de Castelldefels és una idea fantàstica per a qualsevol dia de l’any des de Barcelona. És un lloc proper a la ciutat i val molt la pena de conèixer aquest monument que curiosament dóna nom a la població de Castelldefels.

Castell de Castelldefels

Castell de Castelldefels

Historia del Castell de Castelldefels

Els origens del castell els trobem al segle XVI tot i que anteriorment ja hi havia una església en el turó del segle X. Encara més, en els fonaments de l’església s’han trobat restes romanes e ibèriques, cosa que indica que la petita muntanyeta ha estat un lloc estratègic des de molts anys en la història.

Portes exteriors del Castell

Portes exteriors del Castell

En una visita podem recórrer totes les estances de la fortificació i conèixer algunes notes de la història de l’edifici i per extensió de la vida a la comarca del Baix Llobregat en l’antiguitat.

Sabem que la raó de ser del castell és deguda a la necessitat de defensa, en els segles XVI i XVII, contra els atacs de pirates barbarescos que es produïen al llarg de la costa catalana.

Parets del castell

Parets del castell

El banquer Manuel Girona va comprar la fortificació el 1897 per emprendre una profunda rehabilitació i l’addició d’una gran quantitat d’almenes als edificis i torres. La silueta que en l’actualitat un contempla del castell és semblant a la que dibuixaria un nen i recorda als castells de joguina.

El Castell de Castelldefels ha patit moltes reformes i canvis al llarg dels anys esdevenint fins i tot una presó a l’època de la Guerra Civil.

Vistes en direcció al Mediterràni

Vistes en direcció al Mediterràni

Una altra data singular és l’any 1988, ja que l’ajuntament de la població va adquirir el castell i es va recuperar per a la seva utilització pública a la ciutat.

Visites, preus i horaris per visitar Castell de Castelldefels

Vigilant els voltants del Castell de Castelldefels

Vigilant els voltants del Castell de Castelldefels

Tots els dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores es pot visitar gratuïtament el castell. Els mateixos dies, dissabte i diumenge, a les 11.30h es pot fer la visita guiada a l’edifici comprant l’entrada al mateix castell per un import de 5 euros. Per als menors de 12 any és gratis.

Visitar el Castell de Castelldefels

Visitar el Castell de Castelldefels

El segon diumenge de cada mes, hi ha la jornada de portes obertes Diumenges al Castell, amb activitats, espectacles i actuacions a l’interior i en els jardins del Castell.

La direcció és Plaça del castell, 1 08860 Castelldefels Barcelona