Organitzades per l’Agència Catalana de Turisme hi va haver tot d’activitats i descomptes per famílies amb criatures a les destinacions familiars de la costa catalana i després a les destinacions d’interior. Aquesta és la nostra experiència a la part de les Muntanyes de Prades a Tarragona dins el marc de la promoció de Catalunya Hola Família.

El dissabte anàvem a conèixer la Cova de l’Espluga de Francolí, una de les set més llargues de conglomerat del món, acompanyats per un guia físic i un altre virtual que ens van anar explicant els usos que va tenir la gruta en les diferents èpoques. La cova és impressionant i bastant gran. Vam gaudir molt de la visita.

Per recuperar forces ens acostem al Restaurant Bosseria que es troba en l’entrada del Monestir de Poblet, on vam poder assaborir la seva cuina amb uns plats exquisits. Mentre menjàvem el temps anava empitjorant a l’exterior i per arreglar-ho no havíem portat paraigua, després d’aconseguir un a la botiga de records, ens acostem a l’església del Monestir, Éric preferia trepitjar tolls i explorar la zona a la recerca de caragols mentre que el temps semblava donar-nos una treva.

De tornada al Museu de l’Espluga de Francolí. Aquesta vegada Éric anava a gaudir d’un taller de prehistòria, en el qual guiats per un monitor van construir una cabana amb pals i pells, posteriorment en una altra cova propera després d’explicar als nens com aconseguien fer foc, confeccionar eines i l’ús que els podien donar davant l’atenta mirada dels petits que també participaven amb les seves preguntes.

Al principi de la visita cada nen va agafar una lloseta de pedra i tocava realitzar una pintura rupestre, nosaltres vam intentar fer un mamut, però no ens va quedar molt realista, haurem de practicar més. Amb aquesta última activitat finalitzava la visita i cansats ens vam retirar al nostre allotjament i així recuperar forces per l’endemà.

El diumenge va arrencar amb bon temps, però a mesura que ens anàvem acostant a Vimbodí i Poblet el cel s’anava tapant amb uns núvols que aviat van començar a descarregar. Protegits del mal temps entrem al Museu del Vidre, on vam poder admirar com el mestre vidrer Paco Ramos ens deixava amb la boca oberta en transformar un bloc de cristall en una obra d’art, Éric no es va perdre ni un detall igual que nosaltres.

Després de veure com realitzava dues peces visitem la zona en la qual s’exposen les peces que estan a la venda i el museu que es troba a la planta superior.

Una vegada en l’exterior ens dediquem a buscar els éssers de llegenda amb la App i aconseguim trobar-los tots! malgrat la pluja ens ho passem en gran trobant els diferents personatges. Ens acostem una altra vegada al Monestir de Poblet i en la tenda de records van obsequiar a Éric amb una bossa amb retoladors i un davantal per pintar-ho al seu gust per haver-los localitzat tots.

Davant la pluja que no cessava i havent dinat vam tornar a Barcelona. Un cap de setmana intens en el qual vam gaudir tota la família i vam aprendre molt gràcies a les activitats de Catalunya Hola Família.

Qualsevol cap de setmana es pot gaudir d’aquestes activitats i molts altres destinacions ideals per anar amb nens!!