Gràcies al programa “Catalunya, Hola Família” vam poder gaudir d’experiències familiars a la Costa Daurada per a recordar tota la vida. Un dels dies el vam dedicar a participar en activitats a Vila-seca i l’altre a gaudir del mar. I parlar del mar és parlar de Salou a la Costa Daurada.

Vila-seca. Efímera i descobrir el castell jugant.

Efímera és una exposició d’ art que com el seu nom indica va tenir una durada d’un cap de setmana. Els alumnes de l’escola d’art i disseny de Tarragona i Reus van exposar les seves obres a les places i carrers del poble.

Algunes parts de l’exposició formaven part d’un joc on havies de posicionar-te de forma correcte per a poder fer una fotografia especial…

I, de sobte, en David apareix dins del conte…

Durant el mateix cap de setmana, justament abans de Sant Jordi, el castell de Vila-seca va obrir les seves portes per acollir jocs per als més petits.

Coneixem bé el Castell de Vila-seca i he de dir que és una delícia. Ara, precisament, ja és accesible cada dia per poder passejar pels voltants. I, per tant, és un lloc fantàstic on posar els jocs que hi vam trobar.

També hi havia carrerres de “cavalls”, potser en homenatge a les que es porten a terme a Vila-seca durant les seves festes d’hivern.

Salou. Aprenent a navegar a la Costa Daurada

El dia següent el vam dedicar al mar. Si, de per sí, ja és un lloc que atrau els nens, com us podeu imaginar, el fet de realitatzar una experiència conjuntament era molt encisador. L’objectiu era apendre a navegar i, amb aquesta intenció, ens vam dirigir a una de les estacions nàutiques de la Costa Daurada. L’objectiu era navegar davant de les costes de Salou i gaudir d’un paisatge no tan habitual. I diem “habitual” perquè ens encanta el camí de ronda de Salou.

Com podeu veure a la foto anterior del camí de ronda, en Pau i en David estàn acostumats a veure el mar. Però aquell dia es tractava d’estar a l’altre costat del paissatge i veure Salou des del mar.

Ens esperaven a l’ entrada de l’estació Nàutica per a presentar-nos al nostre veler.

La millor part de l’experiència d’apendre a navegar era que no es tractava d’un vaixell a motor, era un autèntic veler amb el que intenteríem “volar” sobre les onades si el vent ens ho permetia.

Durant tota l’activitat, el monitor Mon, amb tota la paciència del món, ens explicava com controlar el veler.

I va arribar el moment màgic. Semblava que gairebé no hi havia vent, però és increïble el que poden fer els velers amb una mica d’aire…

I allà estaven en Pau i en David, com dos autèntics mariners controlant la situació quan anàvem a menys velocitat….

A la caça d’èssers mitològics amb el mòbil

A tots els municipis que formaven part d’aquest dia familiar era possible, vía App, anar a la caça de les llegendes. Cada població tenia un èsser que el representava i amb una App del tipus “Pokemon Go”, apareixien els èssers davant teu disposats a ampliar el teu album de llegendes. Per exemple, a Vila-seca teníem “la donzella de Vila-seca i La Pineda Platja”.

Calia estar atents ja que en qualsevol moment podia aparèixer un èsser legendari al teu davant. En Pau i en David es van convertir en grans caçadors de llegendes.

Sens dubte un cap de setmana molt profitós en el que vam gaudir d’art al carrer, jocs, castells i velers amb els que navegar.