Granollers, capital del Vallès Oriental, ofereix a les famílies diferents activitats per poder passar una estona molt agradable amb els nens. Tot seguit us deixem algunes idees per descobrir la ciutat de Granollers en família.

Museu de Ciències Naturals de Granollers

Les diferents sales del museu recreen diferents espais de la natura que ens permeten descobrir els secrets que amaguen les papallones, els amfibis, ratpenats i petits mamífers del bosc. La part dedicada a la lluna i al sistema solar no us deixarà indiferent per la bellesa de les imatges i maquetes.

Una de les activitats estrella és el Taller d’Invertebrats programat pels divendres a la tarda. Tindreu l’oportunitat de conèixer i tocar diferents insectes: l’insecte pal, l’insecte  fulla i la nimfa del bosc considerat l’insecte més gran del món. També escarabats i fins i tot podeu tenir l’experiència de tocar una taràntula!

Roca Umbert i el Taller de capgrossos de Sarandaca  

El recinte industrial de Roca Umbert és una antiga fàbrica tèxtil de Granollers que s’ha adaptat per convertir-se en un espai creatiu i artístic. Els murals de les parets, una autèntica meravella, són testimonis de les diferents activitats que es porten a terme en aquest centre.

Una d’aquestes iniciatives és el taller de gegants i capgrossos que té la família de Sarandaca dins la fàbrica. Aquí es pot descobrir part de la tradició gegantera de la vila de Granollers i veure com es dissenyen i fabriquen les maquetes i els personatges finals que després desfilaran a les festes majors per tot el territori català i, fins i tot, internacional.

Passejar pel centre de Granollers i tastar el famós Rajol

Els carrers del centre de Granollers amaguen raconets preciosos que no pots perdre’t si visites aquesta ciutat vallesana. Façanes d’arquitectura “colonial” com la Fonda Europa o altres que trobareu a la famosa plaça Porxada del centre on es troba l’Ajuntament de Granollers.

Podeu jugar a trobar el Patufet, protagonista del conte infantil i que es troba amagat sota una col a Granollers.

Com segur que en algun moment tindreu gana, podeu anar a provar el Rajol al Forn de l’Espinasa (Carrer Anselm Clavé 81, Granollers), pasta de full amb crema de cacau i avellanes que està boníssima.