El Quetx Ciutat de Badalona és un vaixell de fusta preciós construït l’any 1929 a Dinamarca que podeu trobar al Port de Badalona preparat per sortir a navegar a vela pel litoral català i gaudir de valent amb les criatures.

La història del vaixell és ben curiosa perquè com dèiem va ser construït a Dinamarca però després ha estat navegant per tot el món; ha creuat vàries vegades l’Oceà Atlàntic, ha passat per diverses mans, i fa uns anys va pertànyer a una família que hi vivia i que navegava voltant per tot món. Què bonic, oi?

Tripulació del Quetx Ciutat de Badalona

Tripulació del Quetx Ciutat de Badalona

Història recent del Quetx

Desprès de molts anys i singladures el Quetx Ciutat de Badalona va ser adquirit pel Port de Badalona, restaurat i totalment adaptat a la normativa actual, i ara forma part del patrimoni nàutic d’aquesta ciutat. Més en concret va ser adquirit l’any 2006, quan encara duia el nom de Johanne Regina i pertanyia a la família Allcard. Els darrers temps abans de ser comprat, el vaixell estava amarrat al Port de Torredembarra i no sortia gens a mar obert.

Proa cap al Port de Barcelona

Proa cap al Port de Barcelona

No és gaire difícil pensar que veure una nau tant imponent aturada devia fer una mica de pena. Per sort ara solca el Mediterrani amb els seus 22 metres d’eslora, als quals sumem 6 metres més de bauprès, i quan el vent bufa amb tot l’aparell desplegat, o sigui, floc, contra floc, trinqueta, floc volant, major, escandalosa i mitjana. Quin espectacle!

El vaixell amb gairebé tot el drap

El vaixell amb gairebé tot el drap

És sens dubte un bon representant de la navegació clàssica o dels vaixells antics, que per sort està a disposició de la ciutadania que el vulgui conèixer.

Navegar a vela també pot ser una bona manera de descobrir Catalunya amb nens, i amb aquesta fotogènica nau ho tenim molt fàcil.

Port de Badalona

Port de Badalona

Sortides amb el vaixell Quetx Ciutat de Badalona

De manera periòdica el Quetx Ciutat de Badalona ofereix sortides per a tots els públics. Una de les navegades és un passeig per la costa mentre es descobreixen els edificis i el litoral de la ciutat de Badalona i les poblacions veïnes.

El Quetx Ciutat de Badalona amarrat

El Quetx Ciutat de Badalona amarrat

Una altra sortida que té de nom Va de pirates permet descobrir i navegar en el barco mentre es viu una autèntica peripècia de corsaris. Els nens i nenes es transformen en una colla d’autèntics pirates i tenen una important missió: trobar un tresor inesperat.

Façana litoral de Barcelona

Façana litoral de Barcelona

Pels amants de la natura també hi ha una altra sortida molt interessant que permet l’albirament i reconeixement de la fauna marina, ocells sobretot, però també si hi ha sort alguns cetacis, balenes, dofins… És una activitat aquesta que evidentment està subjecte a la fortuna de trobar més o menys espècies animals. També es pot fer una navegada específica per veure com es pon el sol darrera de la ciutat de Badalona. De ben segur que aquesta satisfà als amants de la fotografia.

Si esteu cercant activitats amb nens xules no us ho penseu i aneu al Port de Badalona i embarqueu-vos amb aquest històric vaixell que forma part del patrimoni nàutic de Catalunya.

El vaixell amarrat al Port de Barcelona

El vaixell amarrat al Port de Barcelona

Navegar amb el Quetx

Per poder embarcar-se i gaudir d’una activitat amb nens excel·lent a prop de Barcelona el que heu de fer és contactar amb la pàgina web de Marina Badalona i reservar la vostra excursió. També si teniu més curiositat i voleu saber tota mena de detalls sobre el vaixell podeu consultar la web de l’Associació dels amics del Quetx Ciutat de Badalona. Allà podeu veure un munt de fotos del vaixell i hi trobareu també moltes explicacions i detalls de la seva construcció, planos de la nau i molta informació variada. Potser fins i tot acabeu sent uns nous socis i enamorats del Quetx!

Politja de fusta

Politja de fusta

Sigui com sigui us animem a salpar amb aquest preciós vaixell rumb a Ítaca!!