Ben aprop de la ciutat de Barcelona amb tren, i també de Terrassa o Sabadell, tenim una joia arquitectònica i cultural que de ben segur us encantarà. Es tracta del Reial Monestir de Sant Cugat del Vallès, un centre benedictí de primer ordre.

Claustre del Reial Monestir de Sant Cugat

Claustre del Reial Monestir de Sant Cugat

Aquest monestir fundat al segle IX fou dels més importants de Catalunya en el seu moment, ja que la seva influència i poder s’estenia per una gran extensió de territori. El Reial Monestir de Sant Cugat va ser el centre religiós de major importància de tot el comtat de Barcelona.

Sant Daniel, en un del capitells del claustre del Monestir de Sant Cugat

Sant Daniel, en un del capitells del claustre del Monestir de Sant Cugat

Actualment es pot visitar el seu conjunt emmurallat dintre del qual destaca el claustre, l’església i també el seu museu. En una visita amb nens us recomanem molt entrar al claustre i assegurar-vos que els 144 capitells que hi ha són efectivament tots únics i singulars. Mireu també quins animals i plantes hi ha esculpits i si alguna de les figures us són familiars.

Interior de l'església i rosassa

Interior de l’església i rosassa

Entrar a l’església a fer un tomb per l’interior també és obligatori, i així contemplar la llum de colors que filtra la majestuosa rosassa de 8 metres de diàmetre de la façana. I no deixeu d’observar un gall de metall, que anteriorment coronava el Monestir. Diu la llegenda que quan van assassinar al abat Biure (durant la Missa del Gall), tot d’una el gall es va posar a cantar des de dalt de tot del cimbori, tant fort que se sentia quilometres enllà.

Arrodonir el dia a Sant Cugat del Vallès amb els nens

Us proposem que passeu pel remodelat Mercat Vell a fer un mos i que visiteu també el Museu de Cal Gerrer, on us deixarà ben sorpresos la col·lecció i arxiu que hi ha al voltant de la figura de Marylin Monroe. També us podem recomanar que aneu a Mercantic a xafardejar (i potser compreu alguna cosa) entre milers d’objectes bonics i vintage. Tant la Sandra com jo mateix hi hem anat amb criatures i val la pena.

I on mengem tots plegats?

Ja que us hem adreçat cap aquest gran espai de brocanters, objectes de segona mà i creació artística, sense moure’ns de lloc us suggerim que tasteu els plats de Can Gula.