La desembocadura del riu Sénia coincideix amb un dels límits geogràfics de Catalunya i es un punt interessant per conèixer amb els nens. Hi podem accedir seguint en direcció sud des de Les Cases d’Alcanar, un deliciós poble poc massificat encara en el Delta de l’Ebre.

Aquest tram final del riu que es fon en el Mediterrani és conegut pel nom de Sòl de Riu. Destaca per ser un entorn natural força interessant amb vegetació de ribera i fauna variada. És un petit delta comparat amb el germà gran que està tan aprop.

Creuant el riu Sénia per la platja

Creuant el riu Sénia per la platja

Si creuem el riu per la platja, passarem a la província de Castelló, i a partir d’aquest punt trobarem un reguitzell de petites platges i miradors fantàstics. Un camí ens mena en direcció a Vinaròs a la vora del mar i podem caminar uns quants quilòmetres sense cap rastre d’urbanització.

Bany d'aigua dolça i salada al final del riu

Bany d’aigua dolça i salada al final del riu

També podem fer el camí a l’inversa. Començar una excursió des del sud i anar avançant en direcció cap a Catalunya per passejar per tot aquest entorn. Si ho fem així podem deixar el cotxe en el petit aparcament de la Cala de Sòl de Riu i anar pujant.

Desembocadura del riu Sénia, Montsià

Desembocadura del riu Sénia, Montsià

Per recuperar forces al poble de Les Cases d’Alcanar trobareu una bona oferta de restauració, on els productes del mar són l’element protagonista.

I també podem tornar cap a casa havent comprat alguns quilos de taronges o mandarines de la zona, que tenen molt bona i merescuda fama.