Sota la protecció d’una gran paret de pedra que s’alça al seu darrera coneguda com Roca Canalda hi ha l’espai que ocupa el Zoo del Pirineu, a El Solsonès.

Entrada al Zoo del Pirineu

Entrada al Zoo del Pirineu

Porta el nom de zoo ja que és segurament el mot més proper al concepte d’aquest espai, però no és un zoo com a tal. Aquí els animals que hi habiten gaudeixen d’unes instal·lacions molt acollidores i un tracte que ens va semblar excel·lent. Les espècies, principalment aus predadores, formen el nucli d’aquesta proposta encaminada a la conservació i divulgació de la natura. Però hi ha més animals, com senglars, guineus, o algunes bestioles típiques de granja, com gallines, oques, unes cabretes…

Cavalls a l'instal·lació de Zoo del Pirineu

Cavalls a l’instal·lació de Zoo del Pirineu

No cal dir que si visiteu amb la quitxalla el Zoo del Pirineu s’ho passaràn la mar de bé, i gaudireu d’una jornada en família molt interessant a l’aire lliure.

Primer podeu fer un recorregut per observar tots els animalons que hi ha a les instal·lacions, i després gaudir de valent amb una exhibició d’ocells rapinyaires.

Exhibició d'aus rapinyaires

Exhibició d’aus rapinyaires

En una mena d’amfiteatre que s’obre a una considerable alçada i amb vistes fins l’horitzó, la Stania i Eloy, que són al capdavant del projecte, fan volar les aus i expliquen les característiques més destacades de cada una d’elles.

Paisatge de El Solsonès amb Roca Canalda al fons

Paisatge de El Solsonès amb Roca Canalda al fons

Si busqueu un lloc on allotjar-vos en la zona, us recomanem el Càmping El Solsonès. Allà mateix també es menja molt bé.